Εκλογές Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Ε.Τ.Ε.) – Ανοικτή Επιστολή μου

Στο προσεχές χρονικό διάστημα και μέχρι τις 9 Απριλίου 2016 διεξάγονται εκλογές στην Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι εκλογές της ΕΤΕ στην Αττική θα πραγματοποιηθούν τo Σάββατο 9 Απριλίου 2016, από 09.00 έως 18.00 στα γραφεία της ΕΤΕ στην Φοιτητική Εστία (ισόγειο) της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Οι εκλογές στα παραρτήματα της ΕΤΕ θα πραγματοποηθούν πριν τις 9 Απριλίου 2016 σε χρόνο που το κάθε παράρτημα θα αποφασίσει.

Περισσότερες πληροφορίες μπορέιτε να βρείτε στη ισοσελίδα της ΕΤΕ: http://www.ete.gr

Ψηφοδέλτιο

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Του Κωνσταντίνου Καλτσά, Σχολικού Συμβούλου ΠΕ17 Ηλεκτρολόγων

υποψηφίου για το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε.

 

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι

Η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (Ε.Τ.Ε.) μετά από την πολύχρονη παρουσία και δράση της στο χώρο της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης βρίσκεται σήμερα ενώπιον νέων προκλήσεων που υπαγορεύονται από το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται τόσο στο χώρο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης όσο και στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Σ’ αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της συνεισέφερε αποτελεσματικά με τις προτάσεις της και τις παρεμβάσεις στα εκπαιδευτικά δρώμενα στηρίζοντας την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση αλλά και τους αποφοίτους της ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ και μετέπειτα ΑΣΠΑΙΤΕ, αναδεικνύοντας τον κορυφαίο ρόλο που διαδραμάτισαν και διαδραματίζουν στην ανάπτυξη της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη χώρα μας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΤΕ, το καθένα με τη δική του δυναμική, υπηρέτησαν αποτελεσματικά τους σκοπούς της Ένωσης και οφείλουμε την αναγνώριση και τις ευχαριστίες μας σε όλα τα μέλη τους για τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια.

Η απόφαση των επί σειρά ετών προέδρων της Ένωσης Γιώργου Μουστάκα και Σεραφείμ Τριβέλλα, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, να μη θέσουν υποψηφιότητα για το Δ.Σ. της Ένωσης αφήνει ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό. Εγώ προσωπικά οφείλω να τους ευχαριστήσω για τη μέχρι σήμερα άψογη συνεργασία μας υπό οποιαδήποτε ιδιότητά μου. Ο στόχος όλων των ενεργειών μας ήταν πάντα το καλό της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, η αναβάθμιση της ΑΣΠΑΙΤΕ και φυσικά η προστασία των δικαιωμάτων και η ενίσχυσή της θέσης των συναδέλφων μας στην εκπαίδευση. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα συνεχίσουν να συνεισφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις στην ενίσχυση και ενδυνάμωση της Ένωσης.

Ως μέλος της Ένωσης από τη μέρα αποφοίτησής μου από την ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ έχω υπηρετήσει τους σκοπούς της Ένωσης είτε συμμετέχοντας στο Δ.Σ. είτε ως απλό μέλος.

Σ’ αυτό το κομβικό σημείο θεωρώ υποχρέωσή μου να θέσω τον εαυτό μου στις υπηρεσίες της Ένωσης, θέτοντας υποψηφιότητα για το Δ.Σ. της Ένωσης.

Ο στόχος αυτής της συμμετοχής μου δεν είναι απλά διαδικαστικός. Ενόψει των νέων εξελίξεων που έχουμε μπροστά μας πιστεύω ότι η Ένωση πρέπει να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της και τις δράσεις της, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στον επιστημονικό της ρόλο και συνεισφέροντας αποτελεσματικά στο δημόσιο διάλογο για την εκπαίδευση.

Ο ρόλος της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο σύγχρονο ραγδαία μεταβαλλόμενο οικονομικό, εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον είναι καθοριστικός, τόσο στην προετοιμασία των νέων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, όσο και στην τεχνολογική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Στη σημερινή μάλιστα εξαιρετικά δύσκολη περίοδο κρίσης που διέρχεται η χώρα μας ο ρόλος αυτός καθίσταται εξαιρετικά κρίσιμος.

Η αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού στη χώρα μας καθίσταται σήμερα απόλυτη αναγκαιότητα. Στην κατεύθυνση αυτή η θεσμοθέτηση σχολών εκπαιδευτικών και η ανάδειξη του ρόλου της ΑΣΠΑΙΤΕ σ’ αυτό το νέο πλαίσιο αποτελούν πρώτιστες στοχεύσεις.

Η ενίσχυση της θέσης αλλά και του ρόλου της Ένωσης περνάει μέσα από τη διεύρυνση της ενεργού συμμετοχής όλων των μελών αλλά και των συναδέλφων που μέχρι σήμερα δεν είναι μέλη. Στην κατεύθυνση αυτή απαιτείται η συστράτευση όλων των συναδέλφων και η καθεμιά και ο καθένας από μας πρέπει να δώσει τον αγώνα του σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Με αυτές τις σκέψεις ζητώ την ενεργό συμμετοχή και στήριξή σας και φυσικά θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους συναδέλφους που έθεσαν υποψηφιότητα. Η καθεμιά και ο καθένας με τη δική του αξία και πλούτο γνώσεων μπορεί να συνεισφέρει αποτελεσματικά στην ανάδειξη ενός ισχυρού και δυναμικού Δ.Σ. ικανού να υπηρετήσει αποτελεσματικά τους σκοπούς της Ένωσης.

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Καλτσάς

Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ17 Ηλεκτρολόγων

Τηλ: 6973072560

E-Mail: kaltsask@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.kkaltsas.eu

Η Επιστολή

Print Friendly, PDF & Email